Готувати аспарагус легко: він смачний як у сирому вигляді, так і після термічної обробки. Його можна бланшувати у воді або обсмажувати на сковорідці з вершковим чи оливковим маслом, запікати в духовці або готувати на пару. Молоді стебла не потребують очищення, достатньо лише обрізати нижню частину. Спаржа гарно зберігає текстуру й колір, тому завжди виглядає апетитно в будь-якій страві.



Цей ніжний овоч прекрасно доповнює рибу, м’ясо, яйця та каші, а також чудово смакує в салатах і боулах. Часто її подають із соусом голландез або бешамель, а ще загортають у бекон. Вона легко стає основою для сніданку, начинки до пирогів або пасти. А найпростіше — просто трохи обсмажити і подати як гарнір, що освіжить будь-яку страву.