Хмельницькі майстри-кулінари відбирають найкращі, свіжі-свіжі корнішончики. Ті, що прямо із сонячної грядки. Ретельно миють, потім закладають в банки. Додають зелень кропу, лаврове листя, трохи кропу. А ще – запашні хрін, часничок та перчик, щоб було і гостренько, але не пекуче. Та й заливають все маринадом. Воно настоюється, огірочки вбирають в себе всі аромати. А тепер уявіть: відкриваєте кришку, берете корнішона в руку, а він такий пружний, що аж рипить. Хрусь, і очі вже закочуються від насолоди. А, як під ситненький обід та чарку оковитої? Ой-йой-йой!



Ці корнішони – це щось особливе! Їдяться і просто так, і в салаті, й канапки з ними чудові. Добрі з картоплею, гречкою, м’ясом, ковбасами... Варіантів удосталь. Взяв собі, наколов на вилку, і до рота – смакота неймовірна! Та й користі багато, адже огірки ці містять багато вітамінів і мінералів. А ще, знаєте, вони такі маленькі, що їх можна з’їсти всі відразу і навіть не помітити, як тарілка спорожніла. Ну, що там ще сказати? Беріть, не пожалкуєте!