Сушена цибуля: збереження аромату і користі

Сушена цибуля: збереження аромату і користі - 100shop - 1

 

 

 

Сушена цибуля – це зручний спосіб зберегти продукт на тривалий час без втрати його смакових властивостей. Вона має широкий спектр використання в кулінарії, а також приносить користь для здоров’я. Давайте розглянемо, як правильно сушити цибулю, її переваги та способи застосування.

 

 

 

Ч о м у   в а р т о   с у ш и т и   ц и б у л ю ? 

 

 

Сушена цибуля – це чудова альтернатива свіжій, оскільки:

 

• Зберігається довше – сушена цибуля може зберігатися кілька місяців або навіть років;

 

• Зручна у використанні – не потрібно чистити і нарізати перед приготуванням;

 

• Зберігає аромат і смак – при правильному сушінні цибуля не втрачає своїх властивостей;

 

• Містить корисні речовини – зберігає вітаміни, антиоксиданти та мінерали.

 

 

 

Я к   п р а в и л ь н о   с у ш и т и   ц и б у л ю ?

 

Існує кілька способів сушіння цибулі:

 

 

1. Сушіння на відкритому повітрі

 

• Наріжте цибулю тонкими кільцями або кубиками;

 

• Розкладіть її на сітку або пергаментний папір;

 

Сушіть у добре провітрюваному місці, уникаючи прямого сонячного світла;

 

• Час сушіння – 5-7 днів.

 

 

 

2. Сушіння в духовці

 

• Наріжте цибулю та викладіть на деко;

 

• Встановіть температуру 50-60°C та залиште дверцята злегка відкритими для циркуляції повітря;

 

• Час сушіння – 4-6 годин.

 

 

 

3. Сушіння в електросушарці

 

• Це найефективніший метод;

 

• Викладіть цибулю на лотки та встановіть температуру 50-55°C;

 

• Час сушіння – 6-8 годин.

 

Я к   в и к о р и с т о в у в а т и   с у ш е н у   ц и б у л ю ? 

 

Сушена цибуля ідеально підходить для:

 

 

1. Приготування супів, соусів, маринадів;

 

2. Додавання у тушковані страви та запіканки;

 

3. Використання у сухих спеціях та сумішах;

 

4. Додавання у випічку для пікантного смаку.

 

 

Р е к о м е н д а ц і ї   щ о д о   з б е р і г а н н я 

 

 

• Зберігайте в скляних банках або герметичних контейнерах;

 

Уникайте вологи та прямих сонячних променів;

 

• Оптимальна температура зберігання – до +20°C.

 

 

 

Сушена цибуля – це простий і ефективний спосіб зробити запаси корисного продукту на довгий час. Вона допоможе урізноманітнити раціон та зробити страви ще більш ароматними!