1. Помийте 400 г пшениці й залийте 5 склянками води. Варіть на невеликому вогні 30-40 хвилин до готовності.
2. Ще в теплу кашу додайте 50 г вершкового масла, якщо готуєте щедру кутю, або 2 ст. л. соняшникової олії, якщо пісну.
Так смак буде більш насиченим і збалансованим.
3. Додайте в пшеницю з маслом чи олією 200 г набору для куті.
4. Наріжте кубиком 200 г копченої груші (за бажанням) та 100 г кураги, додайте їх у кутю. Ретельно все перемішайте.
5. Додайте в кутю з пшениці 2-3 ст. л. меду і натерту цедру лимона.
6. Видавіть 1-2 ст. л. лимонного соку, влийте його в кутю і знову перемішайте. Залиште страву мінімум на 2 години, щоб настоялася.