Різдвяна кутя

Різдвяна кутя - 100shop - 1

Інгредієнти:

 

  • 400 г пшениці
     
  • 5 склянок води
     
  • 50 г вершкового масла (на Щедру кутю)
     
  • 2 ст. л. соняшникової олії (для пісної куті)
     
  • 200 г набору для куті
     
  • 200 г копченої груші (за бажанням)
     
  • 100 г кураги
     
  • 2-3 ст. л. меду
     
  • 1 лимон (цедра та сік)

     

Покроковий рецепт:

 

1. Помийте 400 г пшениці й залийте 5 склянками води. Варіть на невеликому вогні 30-40 хвилин до готовності.

 

2. Ще в теплу кашу додайте 50 г вершкового масла, якщо готуєте щедру кутю, або 2 ст. л. соняшникової олії, якщо пісну.

Так смак буде більш насиченим і збалансованим.

 

3. Додайте в пшеницю з маслом чи олією 200 г набору для куті.

 

4. Наріжте кубиком 200 г копченої груші (за бажанням) та 100 г кураги, додайте їх у кутю. Ретельно все перемішайте.

 

5. Додайте в кутю з пшениці 2-3 ст. л. меду і натерту цедру лимона.

 

6. Видавіть 1-2 ст. л. лимонного соку, влийте його в кутю і знову перемішайте. Залиште страву мінімум на 2 години, щоб настоялася.