Готують джем з найкращих плодів, вирощених в садах Наддніпрянщини. Зелену грушу – тверду таку, терпку – очищають від хвостика й кісточок. Смородину беруть червону: найспілішу, коли її кислинка вже не така відчутна. Смак збалансовують лимонним соком. І більше нічого! Грушка дає м’якість, а ягоди – пікантну нотку. Спецій вкидають стільки, щоб не заглушити смак, але й не забути про аромат. Всьо, як дома в селі. То й виходить джемчик блідо-вишневий, напіврідкий такий, зі шматочками ягід та фрукта. Натуральний. Свій. Пахне солодко-солодко!



Цей джем – зовсім не банальний. Не просто солоденький: грушка така м’яка, смородина трошки кислить…. Але саме так, щоб вилиці не зводити. Та й усе. Але як смачно! Як хтось із відомих казав: «Все геніальне – просто». Тож, як захочете бачити на своєму столі щось не таке, як завжди – беріть наш смородиново-грушевий джем. Не пожалкуєте. Він і без цукру, і без зайвого, але з максимальною користю та смаком.