Чай “Мольфар. Кипрійний з листям малини” — це поєднання ферментованого іван-чаю з листям дикої малини, зібраними вручну. Такий дует створює приємний, м’який смак з легкою ягідною ноткою та має оздоровчу дію: підтримує імунітет, сприяє нормалізації травлення, покращує самопочуття. Напій ідеально підходить для щоденного вживання, особливо в періоди перевтоми або сезонних змін.
Процес виготовлення кіпрійного чаю поділяють на 6 основних етапів. При виготовленні виробник ретельно дотримуємося технологій на кожному з етапів. На збір кипрійного листа у гори вирушають невеликі групи працівників, щоб не затоптувати галявини кипрію, при чому збирається лише листя і не пошкоджується саме стебло рослини. Зібране листя розкладається на полицях під дахом спеціалізованого приміщення — сушарні. За кілька годин надлишкова волога з листа випаровується, листя стає підв’яленим та більш еластичним і підготовленим до наступного етапу. Ферментація є чи не найважливішим етапом у виробництві чаю. Саме від результату ферментації залежитиме міцність та аромат напою. Ферментація складається з двох етапів: окислення повітрям та прожарка. Окислення запускає бродильні процеси, а прожарка їх зупиняє. Для того щоб листя почало окислятися, його скручують на спеціалізованому обладнанні (листокруті). Важливо, що саме така технологія дозволяє не ламати та не подрібнювати сам лист, а лише розриває мемранні зв’язки між клітинами листа, після чого листя пускає сік та розпочинає процес бродіння і окислення. Про те, що процес ферментації завершено, свідчать колір та ароматний запах сировини. Окислений лист відправляється на прожарку. Готовий чай MOL’FAR міксується за авторськими рецептами технологів та фасується в екологічну упаковку.