Процес виготовлення кіпрійного чаю поділяють на 6 основних етапів. При виготовленні виробник ретельно дотримуємося технологій на кожному з етапів. На збір кипрійного листа у гори вирушають невеликі групи працівників, щоб не затоптувати галявини кипрію, при чому збирається лише листя і не пошкоджується саме стебло рослини. Зібране листя розкладається на полицях під дахом спеціалізованого приміщення — сушарні. За кілька годин надлишкова волога з листа випаровується, листя стає підв’яленим та більш еластичним і підготовленим до наступного етапу. Ферментація є чи не найважливішим етапом у виробництві чаю. Саме від результату ферментації залежитиме міцність та аромат напою. Ферментація складається з двох етапів: окислення повітрям та прожарка. Окислення запускає бродильні процеси, а прожарка їх зупиняє. Для того щоб листя почало окислятися, його скручують на спеціалізованому обладнанні (листокруті). Важливо, що саме така технологія дозволяє не ламати та не подрібнювати сам лист, а лише розриває мемранні зв’язки між клітинами листа, після чого листя пускає сік та розпочинає процес бродіння і окислення. Про те, що процес ферментації завершено, свідчать колір та ароматний запах сировини. Окислений лист відправляється на прожарку. Готовий чай MOL’FAR міксується за авторськими рецептами технологів та фасується в екологічну упаковку.
Уявіть собі північні схили Полонини Боржави, місце, де височіє гора Гемба і де серед крутих скель та лісів причаївся водоспад Шипіт. Саме там знаходиться селище Пилипець. Там, поряд з одним із семи природних чудес України, на мальовничих схилах українських Карпат влаштувалися щедрі плантації дивовижної рослини кипрію. Навряд ви знайдете таке ж локальне виробництво, що настільки дбайливо відноситься до збору трав. Та й сам процес виготовлення чаю вражає. Автентика та чіткий контроль кожного етапу — кипрійний чай дійсно унікальний. І все це можливо завдяки MOLFAR. Замовляйте цей неймовірний продукт зі зручною доставкою на сайті «100ШОП».